Veelgestelde vragen


Ik heb een krijtbord of krijtmuur en wil hier een tekening op hebben. Wat kost dat?

Om een offerte voor je te maken heb ik wat meer informatie nodig, waaronder de afmetingen. Kijk op deze pagina om een offerte aan te vragen. Dan kan ik gericht antwoord geven op de vraag hoeveel het kost.

Wat heb ik nodig om te handletteren?

Voor handletteren heb je helemaal niet veel spullen nodig. Veel dingen heb je vast al in huis. Handletteren is een hobby waar je geen grote investering in materialen hoeft te doen. Je kunt natuurlijk heel veel soorten pennen en stiften kopen, maar met deze basis zit je al goed:
– potlood
– gum
– puntenslijper
– liniaal
– zwarte fineliner (liefst watervast, bijv. Pigma Micron)
– zwarte stift (liefst watervast, bijv. Pigma Graphic)
– 3 of 4 brushpennen in kleur naar keuze (bijv. Ecoline of Edding)
– tekenblok wit stevig papier A4-formaat (minstens 120 grams)
– printpapier om op te schetsen
Deze materialen heb je misschien zelf al in huis of kun je bij bijvoorbeeld Bruna, Hema, Action of kunstenaarshandel kopen.

Voor wie is de handlettering cursus bedoeld?

Mijn handlettering cursus is gemaakt voor mensen die willen beginnen met handletteren of daar net mee zijn begonnen en meer effecten in hun letters aan willen brengen. Je hebt geen ervaring nodig om aan deze cursus te beginnen. En je hoeft ook niet te kunnen tekenen of mooi te kunnen schrijven. In heel overzichtelijke stappen leer je alles over handletteren dat je moet weten.

Is deze cursus alleen bedoeld voor creatievelingen?

Je hoeft niet te kunnen tekenen of mooi te kunnen schrijven als je met deze cursus begint.

Ik heb al geoefend met handletteren, is een handlettering cursus dan wel geschikt voor mij?

Ook als je al een beetje kunt handletteren is deze cursus geschikt voor jou. Je krijgt ontzettend veel inspirerende opdrachten en trucs aangereikt. Dat je al een beetje thuis bent in het letteren is mooi meegenomen. Ook voor jou zijn er veel leermogelijkheden in de cursus.

Geef je handlettering workshops?

Ja, ik geef handlettering workshops op locatie. Bijvoorbeeld bij kinderfeestjes of vriendinnenavonden. Hierbij regelt een persoon de locatie en de betaling met mij. Ik geef buiten de lessen bij de Volksuniversiteit geen workshops of cursussen waar je zo bij aan kunt schuiven.

Geef je ook workshops krijtbord tekenen op locatie?

Jazeker! Ik neem alle materialen mee en verzorg een workshop waarin je leert handletteren of tekenen op krijtborden. Dit is bedoeld voor een groep mensen die dit graag willen leren, bijvoorbeeld werknemers uit de horeca. Stuur mij een e-mail met wat je wilt leren, hoeveel mensen er zijn en waar de locatie is.

Hoelang duurt zo’n workshop?

Een workshop duurt 2,5 uur. In overleg kunnen we dit korter of langer maken. Om de basis te leren is het wel fijn om 2,5 uur te hebben.

Waar geef je de workshops?

Bij een locatie die de opdrachtgever regelt. Ik reken reiskostvergoeding door en heb op die manier een groot werkgebied.

Geef je nog workshops vanwege de Corona maatregelen?

Ja, ik geef momenteel workshops waarbij ik 1,5 meter afstand houd. Indien de maatregelen veranderen kan het zijn dat ik de offline lessen vervang met online lessen. Of we plannen de workshop wanneer het weer mogelijk is.

Mijn kind houdt heel erg van tekenen. Kan mijn kind bij jou op tekenles?

Ja dat kan, maar alleen als je in de buurt van de Sint Maartensschool in Voorburg woont. Kinderen van andere scholen uit de buurt mogen hier ook les volgen. Op donderdagmiddag geef ik daar na schooltijd de kunstclub. Dit zijn teken-, schilder- en knutsellessen. Ik geef verder geen workshops waar je kind zo bij aan kan schuiven. Mocht je zelf nou een groepje geïnteresseerden hebben of is er veel animo voor tekenles op jouw school, neem dan even contact met mij op.

Heb je nog een vraag? Stel hem gerust aan me, ik help je graag!