Online cursus handletteren voor beginners

In de online cursus handletteren voor beginners leer je stap-voor-stap mooie zinnen en teksten schrijven, bijvoorbeeld op kaarten en posters.

 • Wil je graag zelfgemaakte kaarten naar vrienden en familie sturen?
 • Zoek je een creatieve uitlaatklep?
 • Ben je op zoek naar een ontspannende hobby?
 • Wil je graag handletteren maar zie je door de bomen het bos niet meer?

Dan is deze handlettering cursus wat voor jou!

Je kunt de online handlettering cursus volgen voor €197 €147,-. Een ticket koop je door een e-mail met je adres te sturen naar info@krijtgeluk.nl . Ik stuur je een factuur en betaalverzoek. Na betaling ontvang je toegang tot de gehele online cursus.

Leer jezelf nieuwe tekenvaardigheden aan door op een ontspannende en leuke manier te gaan handletteren. Je volgt de cursus op je pc, laptop, tablet of telefoon. Op het moment dat het jou uitkomt.

Wat is handlettering?

Handletteren is het tekenen van sierlijke letters in allerlei stijlen. Het lijkt op kalligrafie, maar bij handlettering teken je letters in plaats van dat je ze schrijft. Dat betekent dat je helemaal niet mooi hoeft te kunnen schrijven als je wilt handletteren.

In de cursus leer je hoe je deze vrolijke kaarten maakt

Online cursus handlettering

Deze online cursus is speciaal voor beginners. In 7 modules ontdek jij alles in de mooie wereld van het handletteren. We beginnen bij de basis en gaan zo steeds een stapje verder. Met behulp van heldere instructievideo’s en oefeningen kom je alles te weten over het handletteren.

De cursus bestaat uit 7 modules met veel bonusmateriaal. Ook krijg je een digitaal werkboek met allemaal oefeningen en handlettering inspiratie. Alles gaat stap voor stap, zodat je op een overzichtelijke manier het handletteren je eigen maakt. Doe je mee?

De methode voor de handlettering cursus

De online handlettering cursus is opgebouwd uit 7 modules met daarin lessen met video’s en opdrachten. Ik heb een methode ontwikkeld waarin je stap voor stap leert handletteren op alle ondergronden. Je begint met handletteren op papier en kunt aan het eind ook tekenen op onder andere glas en krijtbord.

de-methode-om-te-beginnen-met-handletteren

Maar handletteren is toch heel moeilijk?

Dat hoor ik vaak van mensen om me heen. Al die mooie handlettering quotes zien er prachtig maar overdonderend uit. In mijn cursus gaan we zo’n quote stuk voor stuk ontleden en leer je stap voor stap hoe je een zin kunt handletteren. Een tekst waarvan je denkt: wauw!

Ik heb alles voor je uitgezocht en heb het heel eenvoudig voor je gemaakt om te handletteren. Deze cursus heb ik eerst gegeven aan deelnemers bij een cursus met lessen op locatie. Voor deze cursus heb ik een lesboek ontwikkeld. Deze ervaringen heb ik meegenomen om zo de handlettering cursus te maken met een heldere opbouw waarin alle aspecten van het handletteren terug komen.

Stuur een e-mail om je aan te melden!

Voordelen van de online cursus handletteren:

 • Tijdens het handletteren kun je heerlijk je gedachten verzetten
 • Je maakt zelf kaarten met mooie teksten voor vrienden en familie
 • Je hebt even een moment voor jezelf tijdens het handletteren
 • Je versiert je huis met je geletterde etiketten, labels, kaarten en posters
 • Je hebt er een leuke creatieve hobby bij
 • Je kunt de cursus in je eigen tempo volgen
 • Je begint op het moment dat jij wilt
 • Je bekijkt heldere instructievideo’s en kunt alles teruglezen, zo leer je op de manier die bij je past

Als je niet goed weet hoe je een tekst kunt handletteren, dan ziet het er al snel als een rommelig stuk tekst uit. En dat is niet iets wat je in huis wilt hangen of een ander cadeau wilt doen.
Hoe kun je dan een zin mooi handletteren? Je moet weten hoe je de tekst opbouwt, in welke stappen je gaat handletteren. Ik heb een aantal trucs voor je waardoor dat veel makkelijker gaat en je creatie van het papier springt.

Na het volgen van de online cursus handletteren:

 • kun je mooie handlettering creaties maken
 • kun je sierlijke letters tekenen met behulp van een slimme truc
 • ken je de basis van het letter tekenen in allerlei vormen en stijlen
 • weet je hoe je een compositie van tekst en tekeningen maakt
 • weet je hoe je mooie achtergronden voor je quotes maakt
 • ken je de basis van het letteren op diverse ondergronden als hout, glas en papier
 • ben je helemaal klaar om overal op te gaan handletteren!

Wat zeggen andere mensen over mijn handlettering cursus:

De handlettering cursus heb ik eerst in de praktijk gegeven. Deels waren dit fysieke lessen en deels waren dit lessen via Skype. Deze ervaringen en kennis heb ik gebruikt om tot deze volledige online cursus handletteren te komen. Hieronder zie je reacties van 3 cursisten:

”Ik heb een handlettering cursus gevolgd bij Annelon via de Volksuniversiteit Leiderdorp. Eerst live en toen het Covid virus kwam via Skype, wat ook super ging. Ik handletterde zelf al, maar wilde me er toch wat meer in verdiepen. Aan de cursus heb ik erg veel gehad, vooral de brushlettering techniek en werken met verschillende verrassende materialen vond ik erg leerzaam. Het handboek van Annelon is erg handig om er steeds bij te pakken. Er staan ook opdrachten in die je thuis kunt doen. Annelon kan de techniek op een hele relaxte en geduldige manier overbrengen. Ik ga zeker nog eens een gevorderden cursus doen voor een wekelijkse dosis creatieve ontspanning!”

Geertje, 23 juli 2020

”Dit jaar heb ik de cursus Handletteren gevolgd bij de Volksuniversiteit Leiderdorp.
Ik heb de cursus als heel fijn ervaren. Annelon heeft zelf een mooi, duidelijk en praktisch lesboek gemaakt met veel voorbeelden en aanwijzingen. Ik gebruik het nog steeds.
Annelon is een aardige, creatieve en vooral kundige docent. Je krijgt alle vrijheid om de dingen die ze eerder in de les heeft behandeld zelf uit te voeren, maar ze springt ook bij als je daarom vraagt.
Het was een heel leuke en inspirerende cursus en ik pas nog steeds het geleerde toe als ik bijvoorbeeld mensen in mijn omgeving iets wil wensen, zoals in onderstaande afbeelding te zien is.”


Trudy Ganga, 22 juli 2020

Deze mooie tekening heeft Trudy gemaakt na de handlettering cursus

Bij de Volksuniversiteit Leiderdorp en Volksuniversiteit Den Haag heb ik mijn cursus handletteren voor beginners gegeven. Ik heb een lesboek hierbij gemaakt. De ervaringen tijdens deze lessen heb ik meegenomen in het ontwikkelen van deze online cursus. Zo leer jij op een prettige manier in duidelijke stappen handletteren. Het lesboek heb ik enorm uitgebreid tot een werkboek van 80 pagina’s. Dit digitale werkboek krijg je bij de online cursus handletteren.

Wat leer je in de online cursus handletteren?

Je leert…

· op een makkelijke manier sierlijke letters tekenen in allerlei vormen en stijlen.
· letters tekenen in kalligrafie stijl met een slimme truc.
· hoe je een compositie van woorden en illustraties maakt.
· hoe je versieringen en ornamenten maakt.
· hoe je mooie achtergronden voor je teksten maakt.
· meer over kleur, contrast en schaduw om je creaties er uit te laten springen.

Onmisbare handlettering technieken

Ik leer je de onmisbare handlettering technieken waarmee je ieder stuk papier, hout of glas tot een knallend kunstwerk omtovert. Als mooie decoratie voor in je huis of als persoonlijk cadeau.
De instructies die ik geef zijn eenvoudig en duidelijk. De opdrachten zijn inspirerend en makkelijk uit te voeren.

Je krijgt:

 • veel heldere instructievideo’s bij de lessen
 • een digitaal werkboek van 80 pagina’s vol oefeningen, voorbeelden en instructies
 • bonus: e-book illustreren met brushpennen
 • support via e-mail: mail me met je vragen en ik help je graag!

Meteen aan de slag met de cursus handlettering

 • Verzet je gedachten tijdens het handletteren
 • Maak zelf kaarten met mooie teksten voor vrienden en familie
 • Neem even een moment voor jezelf tijdens het handletteren
 • Versier je huis met je geletterde etiketten, labels, kaarten en posters
 • Een creatieve hobby met momenten voor jezelf

Van €197 nu voor €147,-

Stuur een e-mail om je aan te melden!

Bonus: e-book illustreren met brushpennen

In het e-book illustreren met brushpennen leer je tekeningen maken met je brushpen. Zo voorzie je jouw tekst van tekeningen. Je leert wat je naast brushlettering nog meer kunt doen met je brushpennen! Ook leer je in een video hoe je op een simpele manier kleur geeft aan je tekeningen.

Veelgestelde vragen

Wat heb ik nodig voor de cursus handletteren?

Voor handletteren heb je helemaal niet veel spullen nodig. Veel dingen heb je vast al in huis. Handletteren is een hobby waar je geen grote investering in materialen hoeft te doen. Je kunt natuurlijk heel veel soorten pennen en stiften kopen, maar met deze basis zit je al goed:

Wat je nodig hebt om te handletteren:

– potlood
– gum
– puntenslijper
– liniaal
– zwarte fineliner (liefst watervast, bijv. Pigma Micron)
– zwarte stift (liefst watervast, bijv. Pigma Graphic)
– 3-4 brushpennen in kleur naar keuze (bijv. Ecoline of Edding)
– tekenblok wit stevig papier A4-formaat (minstens 120 grams)
– printpapier om op te schetsen
Deze materialen heb je misschien zelf al in huis of kun je bij bijvoorbeeld Bruna, Hema, Action of kunstenaarshandel kopen.

En wat nou als ik spijt krijg?

Als je om wat voor reden dan ook niet tevreden bent met de cursus en je meldt dit binnen 14 dagen nadat ik je de inloggegevens mail, dan krijg je je geld terug. Ik wil namelijk alleen blije klanten.

Voor wie is deze handlettering cursus bedoeld?

Deze cursus is gemaakt voor mensen die willen beginnen met handletteren of daar net mee zijn begonnen en meer effecten in hun letters aan willen brengen. Je hebt geen ervaring nodig om aan deze cursus te beginnen. En je hoeft ook niet te kunnen tekenen of mooi te kunnen schrijven. In heel overzichtelijke stappen leer je alles over handletteren dat je moet weten.

Is deze cursus alleen bedoeld voor creatievelingen?

Je hoeft niet te kunnen tekenen of mooi te kunnen schrijven als je met deze cursus begint. Als je zin hebt om creatief bezig te zijn is dat voldoende. Deze cursus helpt jou dat juist ontdekken. Dus ook als je helemaal niet veel creatief bezig bent.

Ik heb al geoefend met handletteren, is deze cursus dan wel geschikt voor mij?

Ook als je al een beetje kunt handletteren is deze cursus geschikt voor jou. Je krijgt ontzettend veel inspirerende opdrachten en trucs aangereikt. Dat je al een beetje thuis bent in het letteren is mooi meegenomen. Ook voor jou zijn er veel leermogelijkheden in de online cursus handletteren.

Zit er achtergrondmuziek bij de video’s?

Nee, bij de video’s heb ik geen achtergrondmuziek geplaatst. Je hoort mij op een rustige manier praten en af en toe ben ik ook even stil. De stiltes vul ik niet op met muziek.

Is de online cursus handletteren zakelijk aftrekbaar?

Ja, je kunt deze cursus gebruiken om je kennis te verbreden voor je onderneming. De factuur is inclusief 21% btw. Als deze cursus relevant is in jouw branche en bedoeld is om je kennis te verbreden kun je deze investering (en btw) als bedrijfskosten aftrekken.

Heb je nog een vraag? Stel hem gerust aan me, ik help je graag!

Gun jezelf die ontspannende hobby en koop de cursus voor €197,- €147,-
Een ticket koop je door een e-mail met je adres te sturen naar info@krijtgeluk.nl . Ik stuur je een factuur en na betaling ontvang je toegang tot alle lessen en bonussen.