Online cursus handletteren voor beginners

Wil je graag handletteren maar kom je er niet aan toe?
Zoek je een creatieve uitlaatklep?
Wil je graag zelfgemaakte kaarten naar vrienden en familie sturen?
Ben je op zoek naar een ontspannende hobby?
Wil je graag handletteren maar zie je door de bomen het bos niet meer?

Dan is deze handlettering cursus wat voor jou!

Je kunt de online handlettering cursus volgen voor €147,- euro. Een ticket koop je door een e-mail met je adres te sturen naar info@krijtgeluk.nl . Ik stuur je een factuur en na betaling ontvang je toegang tot de omgeving.

Leer jezelf nieuwe tekenvaardigheden aan door op een ontspannende en leuke manier te gaan handletteren. Je volgt de cursus op je pc, laptop, tablet of telefoon. Op het moment dat het jou uitkomt.

Handletteren is het tekenen van sierlijke letters in allerlei stijlen. Het lijkt op kalligrafie, maar bij handlettering teken je letters in plaats van dat je ze schrijft. Dat betekent dat je helemaal niet mooi hoeft te kunnen schrijven als je wilt handletteren.

Deze online cursus is speciaal voor beginners. In 7 weken ontdek jij alles in de mooie wereld van het handletteren. Iedere week krijg je op maandag toegang tot een nieuwe les. We beginnen bij de basis en gaan zo steeds een stapje verder. Met behulp van heldere instructievideo’s en oefeningen kom je alles te weten over het handletteren.

De cursus bestaat uit 7 modules met veel bonusmateriaal. Ook krijg je een digitaal werkboek met allemaal oefeningen en handletter inspiratie. Alles gaat stap voor stap, zodat je op een overzichtelijke manier het handletteren je eigen maakt. Doe je mee?

Maar handletteren is toch heel moeilijk?

Dat hoor ik vaak van mensen om me heen. Al die mooie handlettering quotes zien er prachtig maar overdonderend uit. In mijn cursus gaan we zo’n quote stuk voor stuk ontleden en leer je stap voor stap hoe je een zin kunt handletteren. Een tekst waarvan je denkt: wauw!

Ik heb alles voor je uitgezocht en heb het heel eenvoudig voor je gemaakt om te handletteren. Deze cursus heb ik eerst gegeven aan deelnemers bij een cursus met lessen op locatie. Voor deze cursus heb ik een lesboek ontwikkeld. Deze ervaringen heb ik meegenomen om zo de handlettering cursus te maken met een heldere opbouw waarin alle aspecten van het handletteren terug komen.

Stuur een e-mail om je aan te melden!

Voordelen van het handletteren:

 • Tijdens het handletteren kun je heerlijk je gedachten verzetten
 • Je maakt zelf kaarten met mooie teksten voor vrienden en familie
 • Je hebt even een moment voor jezelf tijdens het handletteren
 • Je versiert je huis met je geletterde etiketten, labels, kaarten en posters
 • Je hebt er een leuke creatieve hobby bij

Als je niet goed weet hoe je een tekst kunt handletteren, dan ziet het er al snel als een rommelig stuk tekst uit. En dat is niet iets wat je in huis wilt hangen of een ander cadeau wilt doen.
Hoe kun je dan een zin mooi handletteren? Je moet weten hoe je de tekst opbouwt, in welke stappen je gaat handletteren. Ik heb een aantal trucs voor je waardoor dat veel makkelijker gaat en je creatie van het papier springt.

Na het volgen van de cursus handletteren:

 • kun je mooie handlettering creaties maken
 • kun je sierlijke letters tekenen met behulp van een slimme truc
 • ken je de basis van het letter tekenen in allerlei vormen en stijlen
 • weet je hoe je een compositie van tekst en tekeningen maakt
 • weet je hoe je mooie achtergronden voor je quotes maakt
 • ken je de basis van het letteren op diverse ondergronden als hout, glas en papier
 • ben je helemaal klaar om overal op te gaan handletteren!

Wat zeggen andere mensen over mijn handlettering cursus:

De handlettering cursus heb ik eerst in de praktijk gegeven. Deels waren dit fysieke lessen en deels waren dit lessen via Skype. Deze ervaringen en kennis heb ik gebruikt om tot deze volledige online handlettering cursus te komen.

”Ik heb een handlettering cursus gevolgd bij Annelon via de Volksuniversiteit Leiderdorp. Eerst live en toen het Covid virus kwam via Skype, wat ook super ging. Ik handletterde zelf al, maar wilde me er toch wat meer in verdiepen. Aan de cursus heb ik erg veel gehad, vooral de brushletter techniek en werken met verschillende verrassende materialen vond ik erg leerzaam. Ook het handboek van Annelon is erg handig om er steeds bij te pakken. Er staan ook opdrachten in die je thuis kunt doen. Annelon kan de techniek op een hele relaxte en geduldige manier overbrengen. Ik ga zeker nog eens een gevorderden cursus doen voor een wekelijkse dosis creatieve ontspanning!”

Geertje, 23 juli 2020

”Dit jaar heb ik de cursus Handletteren gevolgd bij de Volksuniversiteit Leiderdorp. Helaas moest de cursus voortijdig gestaakt worden vanwege het coronavirus. Onze docente Annelon stelde voor om de cursus online voort te zetten via Skype sessies. Daarnaast hebben we als cursisten een WhatsApp-groep opgezet om op die manier met elkaar in contact te blijven. Ook konden we hiermee laten zien wat we thuis gemaakt hadden.
Ik heb de cursus als heel fijn ervaren. Annelon heeft zelf een mooi, duidelijk en praktisch lesboek gemaakt met veel voorbeelden en aanwijzingen. Ik gebruik het nog steeds.
Annelon is een aardige, creatieve en vooral kundige docent. Je krijgt alle vrijheid om de dingen die ze eerder in de les heeft behandeld zelf uit te voeren, maar ze springt ook bij als je daarom vraagt.
Samenvattend: het was – ondanks de beperkingen door de coronacrisis – een heel leuke en inspirerende cursus en ik pas nog steeds het geleerde toe als ik bijvoorbeeld mensen in mijn omgeving iets wil wensen, zoals in onderstaande afbeelding te zien is.”


Trudy Ganga, 22 juli 2020

Bij de Volksuniversiteit Leiderdorp heb ik mijn cursus handletteren voor beginners gegeven. Ik heb een lesboek hierbij gemaakt. De ervaringen tijdens deze lessen heb ik meegenomen in het ontwikkelen van deze online cursus. Zo leer jij op een prettige manier in duidelijke stappen handletteren.

Wat zijn de voordelen van een online cursus?

 • Je kunt de cursus in je eigen tempo volgen
 • Je begint op het moment dat jij wilt!
 • Je leert stap voor stap hoe je moet handletteren
 • Je bekijkt heldere instructievideo’s en kunt alles teruglezen, zo leer je op de manier die bij je past

Wat leer je in de handletter cursus?

Je leert…

· op een makkelijke manier sierlijke letters tekenen in allerlei vormen en stijlen.
· letters tekenen in kalligrafie stijl met een slimme truc.
· hoe je een compositie van woorden en illustraties maakt.
· hoe je versieringen en ornamenten maakt.
· hoe je mooie achtergronden voor je teksten maakt.
· meer over kleur, contrast en schaduw om je creaties er uit te laten springen.

Onmisbare handlettering technieken

Ik leer je de onmisbare handlettering technieken waarmee je ieder stuk papier, hout of glas tot een knallend kunstwerk omtovert. Als mooie decoratie voor in je huis of als persoonlijk cadeau.
Zoals je van me gewend bent zijn de instructies simpel. De opdrachten zijn inspirerend en makkelijk uit te voeren.

Je krijgt:

 • veel heldere instructievideo’s
 • een digitaal werkboek van 80 pagina’s vol oefeningen, voorbeelden en instructies
 • toegang tot de besloten leeromgeving

Meteen aan de slag

 • Leer letters tekenen in allerlei vormen en stijlen
 • Breng kleur, contrast en schaduw in je letters aan
 • Maak mooie handlettering creaties
 • Ontdek hoe je met een slimme truc sierlijke letters tekent

Nu: €147

Stuur een e-mail om je aan te melden!

Veelgestelde vragen

Wat heb ik nodig voor deze cursus?

Voor handletteren heb je helemaal niet veel spullen nodig. Veel dingen heb je vast al in huis. Handletteren is een hobby waar je geen grote investering in materialen hoeft te doen. Je kunt natuurlijk heel veel soorten pennen en stiften kopen, maar met deze basis zit je al goed:

Wat je nodig hebt om te handletteren:
– potlood
– gum
– puntenslijper
– liniaal
– zwarte fineliner (liefst watervast, bijv. Pigma Micron)
– zwarte stift (liefst watervast, bijv. Pigma Graphic)
– 3-4 brushpennen in kleur naar keuze (bijv. Ecoline of Edding)
– tekenblok wit stevig papier A4-formaat (minstens 120 grams)
– printpapier om op te schetsen
Deze materialen heb je misschien zelf al in huis of kun je bij bijvoorbeeld Bruna, Hema, Action of kunstenaarshandel kopen.

En wat nou als ik spijt krijg?

Als je om wat voor reden dan ook niet tevreden bent met de cursus en je meldt dit binnen 14 dagen na aanvang van de cursus, dan krijg je je geld terug. Ik wil namelijk alleen blije klanten.

Voor wie is deze handlettering cursus bedoeld?

Deze cursus is gemaakt voor mensen die willen beginnen met handletteren of daar net mee zijn begonnen en meer effecten in hun letters aan willen brengen. Je hebt geen ervaring nodig om aan deze cursus te beginnen. En je hoeft ook niet te kunnen tekenen of mooi te kunnen schrijven. In heel overzichtelijke stappen leer je alles over handletteren dat je moet weten.

Is deze cursus alleen bedoeld voor creatievelingen?

Je hoeft niet te kunnen tekenen of mooi te kunnen schrijven als je met deze cursus begint.

Ik heb al geoefend met handletteren, is deze cursus dan wel geschikt voor mij?

Ook als je al een beetje kunt handletteren is deze cursus geschikt voor jou. Je krijgt ontzettend veel inspirerende opdrachten en trucs aangereikt. Dat je al een beetje thuis bent in het letteren is mooi meegenomen. Ook voor jou zijn er veel leermogelijkheden in de cursus.

Op maandag heb ik geen tijd. Kan ik dan wel meedoen?

Ja hoor! Op maandag krijg je de toegang tot een nieuwe les toegestuurd. Maar je hoeft de les die dag niet te volgen. Je doet het op het moment dat jij er tijd vrij voor kunt maken. Dit kan dus bijvoorbeeld ook woensdagavond zijn.

Heb je nog een vraag? Stel hem gerust aan me, ik help je graag!

Gun jezelf die ontspannende hobby en koop de cursus voor €147,-
Een ticket koop je door een e-mail met je adres te sturen naar info@krijtgeluk.nl . Ik stuur je een factuur en na betaling ontvang je toegang tot de omgeving.