Handletteren cursus Den Haag

Handletteren-cursus-Den-Haag-handlettering

Handlettering cursus in Den Haag voor beginners

Handletteren leer je tijdens de cursus voor beginners die ik bij de Volksuniversiteit Den Haag geef. Aan de hand van opdrachten maak je kennis met verschillende technieken en soorten letters. Met potlood maken we een schets op papier en deze werken we uit met fineliners, speciale markers en inkt. In de lessen wordt afwisselend geoefend met natekenen en het ontwikkelen van een eigen stijl. Je maakt onder andere wenskaarten en posters om mee naar huis te nemen.

Wat is handletteren?

Handletteren is het tekenen van sierlijke letters in allerlei stijlen. Het lijkt op kalligrafie, ook wel schoonschrijven genoemd, maar bij handlettering teken je letters in plaats van dat je ze schrijft. Dat betekent dat je helemaal niet mooi hoeft te kunnen schrijven als je wilt handletteren.

Wat leer je in de handletter cursus?

Je leert…

· op een makkelijke manier sierlijke letters tekenen in allerlei vormen en stijlen.
· letters tekenen in kalligrafie stijl met een slimme truc.
· hoe je een compositie van woorden en illustraties maakt.
· hoe je versieringen en ornamenten maakt.
· meer over kleur, contrast en schaduw om je creaties er uit te laten springen.

Waar kan ik de cursus handletteren volgen?

Op dinsdagavond gaf ik les bij de Volksuniversiteit Den Haag in het Zandvliet Lyceum. De cursus die ik op locatie geef is gelijk aan de cursus die ik online aanbied. Momenteel geef ik geen lessen bij de Volksuniversiteit. Heb je interesse in een online cursus handletteren? Bekijk dan de volgende pagina!