Handletteren cursus Den Haag

Handletteren-cursus-Den-Haag-handlettering

Handlettering cursus in Den Haag voor beginners

Handletteren leer je tijdens de cursus voor beginners die ik bij de Volksuniversiteit Den Haag geef. Vanaf dinsdag 13 oktober 2020 leer je in 8 lessen de basis van de ontspannende hobby handlettering. Aan de hand van opdrachten maak je kennis met verschillende technieken en soorten letters. Met potlood maken we een schets op papier en deze werken we uit met fineliners, speciale markers en inkt. In de lessen wordt afwisselend geoefend met natekenen en het ontwikkelen van een eigen stijl. Je maakt onder andere wenskaarten en posters om mee naar huis te nemen. Er is nog 1 plekje vrij!

Wat is handletteren?

Handletteren is het tekenen van sierlijke letters in allerlei stijlen. Het lijkt op kalligrafie, ook wel schoonschrijven genoemd, maar bij handlettering teken je letters in plaats van dat je ze schrijft. Dat betekent dat je helemaal niet mooi hoeft te kunnen schrijven als je wilt handletteren.

Op mijn Instagram pagina zie je wat je allemaal kunt maken door te handletteren. Na de beginnerscursus komt er een cursus voor gevorderden. In die cursus leer je handletteren op onder andere glas, hout en krijtborden.

Wat leer je in de handletter cursus?

Je leert…

· op een makkelijke manier sierlijke letters tekenen in allerlei vormen en stijlen.
· letters tekenen in kalligrafie stijl met een slimme truc.
· hoe je een compositie van woorden en illustraties maakt.
· hoe je versieringen en ornamenten maakt.
· meer over kleur, contrast en schaduw om je creaties er uit te laten springen.

Waar kan ik de cursus handletteren volgen?

Op dinsdagavond van 19.30-21.30 uur geef ik les bij de Volksuniversiteit Den Haag in het Zandvliet Lyceum. Het begint op 13 oktober en gaat door. Indien Corona ervoor zorgt dat we geen les meer kunnen volgen op locatie, dan zullen de lessen voortgezet worden via Zoom. Voor aanmelden en informatie over data, materialen & kosten verwijs ik je naar de website van de Volksuniversiteit Den Haag. Klik op de knop hieronder. Er is nog 1 plekje vrij!