DIY Box Herfst

Voor de herfstvakantie heb ik een aanbod van creatieve workshops bij het thema natuur. Ik vind het heel tof om deze lessen voor de kinderen te verzorgen! Als je deze lessen koopt, dan maak ik de pakketten voor de herfstvakantie klaar en stuur ik dit naar je op of ik breng het op locatie langs. Je mag me mailen of bellen als je interesse hebt. Je kunt je keuze doorgeven tot 24 september.

Creatieve workshops over de natuur

De herfst biedt zoveel mogelijkheden om te knutselen. Naast de herfstbladeren kun je denken aan eikels, dennenappels en kastanjes. Maar je kunt ook de schil van walnoten en beukenschillen gebruiken. De kinderen vinden het heel leuk om hier poppetjes en dieren mee te maken. Ik heb een aantal trucs om natuurmaterialen goed aan elkaar te bevestigen, zodat ook de jongste kinderen dit zelfstandig kunnen maken.

Workshop 1
Dieren op stenen schilderen

Maak je eigen dierenstenen! Leer hoe je dieren tekent op papier en daarna op een kei. Met potlood schets je op de steen en daarna schilder je het dier erop.

Workshop 2
Doorkijkje in het bos maken

Maak een doorkijkje in het bos. Zie ik daar nou een hert? Geef de schatten die je in de natuur hebt gevonden een plekje in dit mooie doorkijkje. Zoals eikels, dennenappels en kastanjes. Ook leer je een hert en vos tekenen. Kijk bij de workshop ‘onderwaterwereld’ voor een idee bij hoe zo’n doorkijkje eruit ziet.

Workshop 3
Een gelukssteen maken

Maak je eigen amulet van een ruwe steen. Je zult versteld staan van hoe mooi de steen is!
Je leert hoe je een ruwe speksteen met schuurpapier omtovert tot een gladde steen. Zo maak je jouw eigen geluksketting.

Workshop 4
Dieren van herfstbladeren maken

Muizen, uilen, eekhoorns. Aan welke dieren denk jij bij de herfst? Van herfstbladeren weet jij de grappigste dieren te maken. Je leert de basisvormen bij de dieren uit het bos herkennen, zodat jij ook dit soort creaties kunt maken van bladeren.

Workshop 5
Kaarten en posters ontwerpen

Je gaat je eigen stempels maken en leert hoe je hier een patroon mee kunt stempelen. Dat doe je op een kaart. Hoe leuk is dit om naar iemand te sturen! Ook leer je hoe je met aquarelverf en je stempels een poster maakt. Hang hem aan de muur, zo heb je je eigen kunstwerk aan de muur hangen. Of je geeft hem cadeau, dat kan natuurlijk ook!

Workshop 6
Onderwaterwereld knutselen

Met allerlei materialen knutsel je een klein aquarium in elkaar. We maken het tot een mini strand met wat schelpenzand en schelpen. Ook leer je hoe je onderwaterwereld dieren tekent. Er zit een ophangertje aan, zodat je het thuis aan de muur kunt hangen.

Workshop 7
Kijkdoos maken

Maak van je vondsten uit de natuur een spannende kijkdoos! Tover een schoenendoos om met gekleurd papier. Teken de dieren uit het bos, zoals een vos. En geef je vondsten uit het bos een plekje.

Workshop 8
Folk Art doosje schilderen

Schilder een doosje met allemaal tekeningetjes uit de natuur, zoals bladeren en bloemen. Versier het zoals jij het mooi vindt! Je krijgt een eigen kartonnen doosje die je in je eigen Folk Art stijl omtovert.

Workshop 9
Poppetjes van eikels en kastanjes maken

Je leert hoe je grappige poppetjes van eikels, dennenappels en kastanjes maakt. Geef ze een plekje in een doosje dat je erbij krijgt. Dit doosje kun je ook versieren met de herfstbladeren en andere vondsten uit de natuur.

Workshop 10
Landschappen tekenen

Leer hoe je met pastelkrijt landschappen tekent. Dit krijt kun je met je vingers uitvegen en zo krijg je de mooiste kleuren op papier! Je gaat een landschap op verschillende manieren natekenen.

Heb je vragen over de workshops?

Stuur een e-mail naar info@krijtgeluk.nl en ik help je graag verder!